Kako pržiti hranu bez dodavanja masnoća

0
156

Prilikom pečenja bez dodavanja masnoća, meso uvek stavljamo u već zagrejanu posudu. Poklopljenu praznu posudu stavljamo na ringlu i uvek zagrevamo na najvišoj temperaturi maks. 4 minuta.

Posuda je spremna za pečenje kada strelica termokontrolora dođe do polovine zelenog polja ,,DRY’’ skale, odnosno kada prsnete par kapi vode, a one se zakotrljaju (PERLA EFEKAT) – maksimalno posle 4 minuta. Meso uvek stavljamo u već zagrejanu praznu posudu ipritiskamo da se zapeče. Posle 30 – 60 sekundi zapečeno meso okrećemo na drugu stranu, ponovo pritisnemo i ostavljamo ga tako do završetka pečenja.

Dovod toplote smanjujemo na minimum, isključujemo ili sklanjamo posudu sa dovoda toplote. Poklopac koristimo u zavisnosti od vrste pečenja koju želimo. Proces pečenja može biti završen posle 10 minuta.

Hrana pečena bez dodavanja masnoće izgleda lepše, jer su očuvani boja, ukus i teksura. Ukusnija je, jer su očuvani prirodan ukus i aroma. Zdravija je, jer su očuvane nutritivne vrednosti (vitamini, minerali, proteini, mikro i makro elementi u tragovima).

  • Ne gube se prirodne hranljive materije
  • Hrana se ne skuplja, nema gubitaka
  • Ne lepi se, ne zagoreva
  • Nema štetnih masnoća (trans – masnih kiselina)
  • Ne sadrži akroelin, nije kancerogena.
Prethodni tekstKako sprečiti sezonsku depresiju uz pomoć Tesla naočara
Sledeći tekstSZO: Od zagađenja vazduha godišnje umre 600.000 dece
Dr Milan Popović rođen je u Loznici 1977. godine gde je završio osnovnu školu i gimnaziju „Vuk Karadžić“. U toku školovanja u Gimnaziji, 4 godine aktivno pohađao kurseve elektronike u Istraživačkoj stanici Petnica, gde je realizovao svoje naučne projekte na polju elektronike i medicinske elektronike. Nakon završene gimnazije “Vuk Karadžić” u Loznici, 1996. godine upisuje Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu, gde nakon završenih osnovnih studija u trajanju od 6 godina polaže državni ispit i stiče zvanje doktora opšte medicine. Poseduje validnu dozvolu i licencu za rad Lekarske komore Srbije i Beograda. 2017. godine upisuje specijalizaciju psihijatrije na Medicinskom Fakultetu u Beogradu. Redovne specijalističke studije psihijatrije su u toku. 2018. godine započinje specijalizaciju iz oblasti REKBT psihoterapije u okviru „Srpskog centra za RE&CBT“. Poseduje Primary sertifikat REKBT savetnika i psihoterapeuta Srpskog centra za RE&CBT, Instituta Albert Ellis (Njujork) i Instituta za kognitivni menadžment (Frankfurt). Svoje znanje iz oblasti medicine, Dr Milan Popović izgradio je na početku karijere radeći u Hitnoj pomoći Beograda u trajanju od oko 2 godine. Nakon stečenog zvanja doktora opšte medicine, dr Popović radio je na kliničkim ispitivanjima lekova, u farmaceutskim predstavništvima kao lekar i stručni saradnik, a po potrebi i zahtevu radnog mesta i kao grafički i web dizajner, administrator i urednik web sajtova i IT specijalista. Radio je i na poziciji lekara u brojnim domovima zdravlja (Loznica, Mali Zvornik, Beograd - DZ Palilula). Sticanje znanja i radnog iskustva nastavlja u četiri doma za stare na teritoriji Beograda na poziciji lekara opšte medicine, IT specijaliste i menadžera. Uporedo sa studijama medicine, specijalizacijom psihijatrije i REKBT-a i redovnim poslovima, Dr Milan Popović usavršava se i bavi avijacijom, elektronikom, fizikom, hemijom, grafičkim i web dizajnom, filmskom montažom, programiranjem i IT sektorom, marketingom i digitalnim marketingom, kao i borilačkim veštinama (karate i Nindjucu), meditacijom i jogom, gde ostvaruje zavidne rezultate. U toku 2019. godine započinje karijeru u Zepter International na poziciji Medical Manager gde u koordinaciji sa medicinskim, IT, marketing, prodajnim i edukativnim sektorom radi na unapređenju rada Zepter Medical Ordinacije i unapređenju prodaje proizvoda Kompanije Zepter International. Govori srpski, engleski i ruski jezik.