Koje je rešenje za zagađenje?

Dobar kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru je ekvivalent dobrog zdravlja. Međutim, malo se brine o kvalitetu vazduha u stanu, kući za stanovanje, kancelarijama i proizvodnim pogonima.

0
352
Vazduh je smeša prirodnih gasova i sitnih čestica koje imaju stalan sastav i koje se nalaze u stabilnoj ravnoteži. Danas je vazduh u mnogim otvorenim i zatvorenim prostorima zagađen a ljudi ga zagađuju na različite načine. Poseban oblik zagađenja vazduha je zagađivanje u zatvorenim, radnim, poslovnim ili stambenim prostorijama. Život i rad u tako zagađenim prostorijama može imati ozbiljne posledice na zdravlje ljudi.
 
Dobar kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru je ekvivalent dobrog zdravlja. Međutim, malo se brine o kvalitetu vazduha u stanu, kući za stanovanje, kancelarijama i proizvodnim pogonima. Dobar kvalitet vazduha može se obezbediti stalnim razmenama vazduha između zatvorenog prostora i okoline. U stanovima i kućama razmena vazduha se može vršiti kroz pukotine na prozorima, vratima ili zidovima. Tu razmenu olakšava razlika u temperaturi između zatvorenog prostora i spoljne sredine.
 
U energetskoj krizi svako nastoji da zidove prostora obloži nekim nepropusnim materijalom i tako povećava zagađenost zatvorenog prostora i umanji kvalitet svog života.
 
Čestice iz vazduha mogu imati toksične uticaje (patološke ili fiziološke) na tri načina: po svojoj prirodi su toksične, javljaju se kao nosači toksičnih jedinjenja ili ometaju izbacivanje drugih toksičnih jedinjenja.
Kompanija Zepter ima savršeno rešenje za zagađen vazduh:
Prethodni tekstZašto je seks dobar za zdravlje
Sledeći tekstPut do duhovnog mira. Zašto meditacija?
Dr Milan Popović rođen je u Loznici 1977. godine gde je završio osnovnu školu i gimnaziju „Vuk Karadžić“. U toku školovanja u Gimnaziji, 4 godine aktivno pohađao kurseve elektronike u Istraživačkoj stanici Petnica, gde je realizovao svoje naučne projekte na polju elektronike i medicinske elektronike. Nakon završene gimnazije “Vuk Karadžić” u Loznici, 1996. godine upisuje Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu, gde nakon završenih osnovnih studija u trajanju od 6 godina polaže državni ispit i stiče zvanje doktora opšte medicine. Poseduje validnu dozvolu i licencu za rad Lekarske komore Srbije i Beograda. 2017. godine upisuje specijalizaciju psihijatrije na Medicinskom Fakultetu u Beogradu. Redovne specijalističke studije psihijatrije su u toku. 2018. godine započinje specijalizaciju iz oblasti REKBT psihoterapije u okviru „Srpskog centra za RE&CBT“. Poseduje Primary sertifikat REKBT savetnika i psihoterapeuta Srpskog centra za RE&CBT, Instituta Albert Ellis (Njujork) i Instituta za kognitivni menadžment (Frankfurt). Svoje znanje iz oblasti medicine, Dr Milan Popović izgradio je na početku karijere radeći u Hitnoj pomoći Beograda u trajanju od oko 2 godine. Nakon stečenog zvanja doktora opšte medicine, dr Popović radio je na kliničkim ispitivanjima lekova, u farmaceutskim predstavništvima kao lekar i stručni saradnik, a po potrebi i zahtevu radnog mesta i kao grafički i web dizajner, administrator i urednik web sajtova i IT specijalista. Radio je i na poziciji lekara u brojnim domovima zdravlja (Loznica, Mali Zvornik, Beograd - DZ Palilula). Sticanje znanja i radnog iskustva nastavlja u četiri doma za stare na teritoriji Beograda na poziciji lekara opšte medicine, IT specijaliste i menadžera. Uporedo sa studijama medicine, specijalizacijom psihijatrije i REKBT-a i redovnim poslovima, Dr Milan Popović usavršava se i bavi avijacijom, elektronikom, fizikom, hemijom, grafičkim i web dizajnom, filmskom montažom, programiranjem i IT sektorom, marketingom i digitalnim marketingom, kao i borilačkim veštinama (karate i Nindjucu), meditacijom i jogom, gde ostvaruje zavidne rezultate. U toku 2019. godine započinje karijeru u Zepter International na poziciji Medical Manager gde u koordinaciji sa medicinskim, IT, marketing, prodajnim i edukativnim sektorom radi na unapređenju rada Zepter Medical Ordinacije i unapređenju prodaje proizvoda Kompanije Zepter International. Govori srpski, engleski i ruski jezik.